Therma power


Slankemidlet Therma Power indeholder store dele af efedrin, og det er det stof der gør at therma power kan have store konsekvenser for forbrugeren.

Hvordan virker efedrin?
Efedrin stimulerer frigørelse af signalstofferne adrenalin og noradrenalin i kroppen. Dette fører til øget stofskifte, højere blodtryk og stimulation af centralnervesystemet. Desuden har Efedrin en afslappende virkning på bronkierne og findes derfor i visse lægemidler mod hoste.
Tidligere har man brugt efedrin mod stoppet næse og sammen med koffein som appetitnedsættende middel i slankepiller. Det gør man ikke længere. Stoffet medførte nemlig for mange bivirkninger på den øvrige del af kroppen.
Efedrins slankende virkning skyldes, at stoffet øger fedtforbrændingen og nedsætter appetitten. I Danmark blev slankemidler, der indeholder efedrin og koffein, forbudt i november 2002. Den amerikanske Lægemiddelstyrelse, FDA, har ligeledes forbudt salget af disse lægemidler, fordi man har observeret forhøjet blodtryk og forstyrrelser i hjerterytmen i forbindelse med brug af midlerne.
I andre lande udnyttes efedrins slankende virkning dog stadig i talrige slankeprodukter.

Hvilke bivirkninger kan der være? Der ses svimmelhed, hovedpine, kvalme, svedudbrud, hjertebanken, opkastning, søvnløshed, rastløshed, mundtørhed og i visse tilfælde en sygeligt løftet sindsstemning.

Burde man selv have ret til at bestemme hvad man vælger at indtage, hvis der kommer en advarsel på therma power-produkterne ligesom mærkaterne på en cigaretpakke?

external image therma_power.jpg